پروژه های انجام شده یا در حال انجام شرکت

شیر :
تعیین تقلب‌های شیر :

اصالت سنجی یک مسئله مهم در کنترل کیفیت، بهداشت و ایمنی محصولات لبنی است. دست بردن و اعمال تغییر تقلب در شیر موجب پایین آمدن کیفیت فرآورده های لبنی، به خطر افتادن سلامت مصرف کننده، از بین رفتن اعتماد و اطمینان مردم و کاهش مصرف مواد لبنی در جامعه می شود؛ بدین ترتیب تولید کنندگان ضررهای سنگین اقتصادی را متحمل میشوند. متاسفانه موارد متعددی به عنوان تقلب در شیر گزارش شده است که از میان آن ها می توان به تقلب با آب، اوره، سدیم هیپوکلریت، هیدروژن پراکساید، غیره اشاره کرد که بسیار مضر بوده و می توانند مشکلات متعددی را برای مصرف کننده ایجاد کنند. شناسایی و تعیین تقلب در مواد غذایی به منظور بررسی اجزای آن ها، کیفیت ، صحت و اطمینان از ایمنی ماده غذایی و رضایت مصرف کنندگان نیاز به توسعه روش های تحلیلی نوین و مؤثر دارد. فنون انگشت نگاری شامل انگشت نگاری کروماتوگرافی، انگشت نگاری الکتروفورز، انگشت نگاری طیف سنجی و انگشت نگاری حسگرهای الکترونیکی هستند. در حال حاضر از میان این فنون، روش های کروماتوگرافی مایع، کروماتوگرافی گازی، طیف سنجی های مادون قرمز نزدیک و مادون قرمز میانه، رامان، تصویربرداری ابر طیفی و رزونانس مغناطیسی هسته به عنوان ابزارهای تحلیلی مرسوم موجود هستند. اخیرا در واحد تحقیق و توسعه شرکت پارس سنجش نوآورشریف از دستگاه های مبتنی بر طیف سنجی FTIR، دستگاه طیف سنجی قابل حمل نور مریی و مادون قرمز نزدیک (۱۰۰۰ – ۴۰۰ نانومتر) و دستگاه طیف سنجی قابل حمل مادون قرمز نزدیک (۱۷۰۰ – ۹۰۰ نانومتر) به همراه تکنیک های مختلف کمومتریکس جهت بررسی بعضی از انواع مختلف تقلب در شیر استفاده شده است.

psns
psns-co

Ehsani, S., Dastgerdy, E. M., Yazdanpanah, H., & Parastar, H. Ensemble classification and regression techniques combined with portable near infrared spectroscopy for facile and rapid detection of water adulteration in bovine raw milk. J. Chemom., 2022, 1-12, e3395